Τι δεν πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας
Με το βιογραφικό σας δίνετε στον πιθανό εργοδότη την απαραίτητη πληροφορία για εσάς ώστε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό. Θα πρέπει όμως να αποφύγετε τις υπερβολές και να μην συμπεριλάβετε λεπτομέρειες και επιπλέον πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν καμία χρησιμότητα.
Tο βιογραφικό σας λοιπόν δεν πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
1. Ορθογραφικά λάθη
Αν είστε απρόσεκτος από την αρχή με τις πληροφορίες που δίνετε μέσω του βιογραφικού σας, ο αναγνώστης θα αποκτήσει την εντύπωση ότι θα είστε ακόμα πιο απρόσεκτος στην δουλειά.
2. Πολιτικές πεποιθήσεις
Μην συμπεριλάβετε ποτέ τέτοιου είδους πληροφορίες, εκτός και αν η δουλειά για την οποία ενδιαφέρεστε το απαιτεί και είναι προς όφελος σας να δείξετε ότι συμμετέχετε ενεργά με κάποιο τρόπο στην πολιτική.
3. Ηλικία
Το βιογραφικό σας θα πρέπει να δείχνει τις ικανότητες και την αξία που μπορείτε να προσθέσετε σε μια δουλειά. Η ηλικία και τα χρόνια της εργασιακής σας εμπειρίας δεν δείχνουν στον αναγνώστη πόσο καλός είστε στη δουλειά σας και ποιες δεξιότητες έχετε.
4. Οικογενειακή κατάσταση
Αποτελεί πληροφορία η οποία δεν προσθέτει καμία αξία στο βιογραφικό σας και δεν σχετίζεται με τα προσόντα σας. Επιπλέον με το να προσθέτετε τέτοιου είδους πληροφόρηση ανοίγετε την πόρτα στο να δεχτείτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα οι οποίες μπορεί να συντελέσουν στην απόρριψη σας ως υποψήφιος.
5. Λόγοι απόχώρησης απο προηγούμενη εργασία
Την πληροφορία αυτή μπορείτε να μοιραστείτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην οποία μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε η προηγούμενη εργασία σας, εκτός και αν αφορά περίπτωση κατά την οποία η αποχώρησης σας οφειλόταν σε κλείσιμο ή συγχώνευση κάποια εταιρίας ή μείωση της δραστηριότητας της, οπότε μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.
6. Φωτογραφία
Μην βάλετε τη φωτογραφία σας στο βιογραφικό σας, εκτός και αν αυτό απαιτείται ρητά από την αίτηση για τη θέση εργασίας.
7. Λίστα με συστάσεις
Αυτές θα σας ζητηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Μην προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε παρουσιάζοντας στο βιογραφικό σας ποιους γνωρίζετε και με ποιους έχετε εργαστεί.
8. References available upon request
Δεν χρειάζεται να προσθέστε τη φράση References available upon request, καθώς αυτό εννοείται. Ο αναγνώστης δεν θα σκεφτεί οτι δεν έχετε συστατικές για να απορρίψει το βιογραφικό σας.
9. Αναλυτική περιγραφή του στόχου σας
Οι στόχοι σας περιγράφουν τι ακριβώς επιθυμείτε να πετύχετε μέσα από μια θέση εργασίας και μία εταιρία. Δεν έχει αξία να αρχίσετε να πουλάτε τον εαυτό σας παρουσιάζοντας στον εργοδότη τι φιλοδοξείτε να κερδίσετε από αυτόν. Αντικαταστήστε την περιγραφή του στόχου σας με 3 bullet points στα οποία θα παρουσιάζετε τις ικανότητες σας.
10. Πληροφορίες αναφορικά με προηγούμενους μισθούς
Αποτελεί πληροφορία άσχετη με το βιογραφικό σας και δεν σας βοηθά να διαπραγματευτείτε όπως θέλετε το νέο σας μισθό σε περίπτωση πρόσληψης.
11. Μη επαγγελματική ηλεκτρονική διεύθυνση
Οι λογαριασμοί email είναι δωρεάν, οπότε δημιουργήστε ένα νέο email και αποφύγετε emails όπως maraki_sweet26@gmail.com, τα οποία δείχνουν έλλειψη επαγγελματισμού.
12. Λάθος στοιχεία επικοινωνίας
Ο απώτερος στόχος του βιογραφικού σας είναι να σας καλέσουν σε συνέντευξη, οπότε αν το email σας ή το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι λάθος, τότε θα χάσετε αυτή την ευκαιρία. Προσέξτε τα ορθογραφικά λάθη!
Εάν θέλετε να είστε σίγουροι για το βιογραφικό σας, αποκτήστε και εσείς το τέλειο βιογραφικό μέσα από το myperfectCV!