Πως να βρείτε τη δουλειά που αγαπάτε πραγματικά

Πως να βρείτε τη δουλειά που αγαπάτε πραγματικά

Αν έχετε επιλέξει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό να μην σας αρέσει η δουλειά σας και έχετε την ελπίδα ότι θα μπορούσατε να βρείτε τη δουλειά που αγαπάτε πραγματικά. H εύρεση όμως της εργασίας που σας ολοκληρώνει δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αφήσετε στην τύχη, καθώς απαιτεί προσπάθεια και πολύ δουλειά.

Το να βρείτε την δουλειά που αγαπάτε πραγματικά, ξεκινά και τελειώνει από το περιβάλλον σας. Περάστε τον χρόνο σας με άτομα που σας εμπνέουν και σας ενθαρρύνουν να κυνηγήσετε το όνειρο σας. Ίσως να φαίνεται ένα ασαφές και δύσκολο εγχείρημα, απαιτεί όμως να κάνετε συγκεκριμένα βήματα για να το καταφέρετε. Τα παρακάτω βήματα είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε:

1. Να περιβάλλεστε από άτομα που αγαπούν την δουλειά τους

Αν οι άνθρωποι από τους οποίους περιβάλλεστε δεν αγαπούν τη δουλειά τους, αυτό ίσως ρίχνει και εσάς. Το γεγονός αυτό μειώνει την δημιουργικότητα σας και επηρεάζει τις ιδέες σας. Φυσικά δεν χρειάζεται να αποκλείσετε από την ζωή σας ανθρώπους, απλά κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να αναζητήσετε θετική παρέα. Σκεφτείτε άτομα που σας εμπνέουν και περάστε περισσότερο χρόνο μαζί τους συζητώντας τις ιδέες σας. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι αυτοί να σας βοηθήσουν να τις υλοποιήσετε και να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια.

2. Δουλέψτε για να βελτιώσετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας

Οι πιθανότητες να πετύχετε αυξάνονται όσο βελτιώνονται οι ικανότητες σας αφού γίνεστε πιο ικανοί να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας στο έπακρο. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στο να γίνεστε καλύτεροι σε κάποια δεξιότητα. Επιλέξτε ασχολίες οι οποίες σας αρέσουν και παράλληλα σας βοηθούν να εξασκήσετε ένα ταλέντο σας. Εντοπίστε τις δυνάμεις σας παρατηρώντας τι κάνετε εύκολα ή τι κάνετε και το διασκεδάζετε, και δουλέψτε σκληρά για να τονώσετε τα προσόντα σας. Δεν θα γίνετε αμέσως ειδικοί, αλλά συνδυάσετε το ταλέντο σας και με λίγη προσπάθεια θα πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα.

3. Εντοπίστε το αντίκτυπο που θα θέλατε να έχετε στον κόσμο

Οι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους έχουν την αίσθηση του σκοπού, μια αίσθηση ότι η δουλειά τους έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο. Όλοι θέλουμε να κινούμε τα νήματα κατά κάποιο τρόπο. Αυτό είναι που πραγματικά γεμίζει τους ανθρώπους.

Καθώς επιλέγετε τι ακριβώς θέλετε να προσφέρετε με τη δουλειά σας, επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει, και όχι σε ότι νομίζετε πως θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται με σκοπό την επιτυχία, χωρίς αυτή να έχει καμία σημασία γι’αυτούς. Είναι σαν να σκαρφαλώνουν σε μια σκάλα που δεν οδηγεί πουθενά. Να είστε ειλικρινής με το τι σας ενδιαφέρει και δουλέψτε γι’αυτό.

4. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εργασία που θέλετε να αποκτήσετε

Όταν σκέφτεστε μια πιθανή θέση εργασίας ή ένα συγκεκριμένο τομέα, αναζητήστε πως είναι η καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζοτναι σε αυτή και τι χρειάζεται για να πετύχετε πραγματικά. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν πως μια δουλειά είναι λαμπερή, ενώ δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά περιλαμβάνει.

Προσπαθήστε να καταλάβετε το αντικείμενο της δουλειάς στον τομέα που σας ενδιαφέρει και βρείτε ανθρώπους πρότυπα οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν μαζί σας για την καριέρα τους με όσες περισσότερες λεπτομέρειες είναι δυνατόν, ή αντλήστε πληροφορίες από διάφορες πηγές όπως βιβλία, blogs, ανοιχτές συζητήσεις στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβετε αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη δουλειά και πως να την αποκτήσετε.

5. Προσπαθήστε ξανά και ξανά

Δεν υπάρχει δυστυχώς μια μαγική συνταγή για να χτίσετε την καριέρα που αγαπάτε ή να διαλέξετε την εταιρεία που επιθυμείτε να ξεκινήσετε. Το να ταιριάξετε σωστά, είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους. Καθώς ψάχνετε για την δουλειά που αγαπάτε, ίσως πρέπει να ταρακουνηθείτε, να βγείτε έξω από την άνεση σας και να κάνετε μερικά λάθη. Αντιμετωπίστε την ζωή σαν ένα μεγάλο πείραμα ή μια σειρά μικρότερων πειραμάτων. Αν παραμείνετε περίεργοι και συνεχίστε να προσπαθείτε, θα φτάσετε εκεί που θέλετε να είστε.

To myperfectCV σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην δουλειά που ονειρεύεστε. Μέσα απο τις υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού, συνοδευτικής επιστολής και προετοιμασίας συνεντευξης είστε έτοιμοι για την επιτυχία.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr