Πως να απαντήσετε στις 10 πιο σημαντικές ερωτήσεις μιας συνέντευξης

Πως να απαντήσετε στις 10 πιο σημαντικές ερωτήσεις μιας συνέντευξης

Αν θέλετε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για μια συνέντευξη, τότε αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τι έχετε γράψει στο βιογραφικό σας και να έχετε πραγματοποιήσει μια αναλυτική έρευνα της εταιρίας στην οποία έχετε τη συνέντευξη. Είναι όμως επίσης σημαντικό να δείξετε ετοιμότητα και στις ερωτήσεις που θα σας κάνουν. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να κάνετε εξάσκηση πριν τη συνέντευξη σας απαντώντας σε βασικές ερωτήσεις. Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε καλύτερα για την επόμενη συνέντευξη σας στη συνέχεια σας παραθέτουμε τις 10 πιο σημαντικές ερωτήσεις τις οποίες πρέπει να προετοιμάσετε ώστε να είστε σίγουροι ότι θα απαντήσετε εύστοχα χωρίς να κομπλάρετε.

#1. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι πολύ σημαντική. Μην αρχίσετε να περιγράφετε όλο το βιογραφικό σας. Ξεκινήστε με τα 2-3 πιο σημαντικά επιτεύγματα σας τα οποία θέλετε να προβάλλετε περισσότερο και ολοκληρώστε με την τελευταία θέση εργασίας και τις αρμοδιότητες σας σε αυτή.

#2. Πως ενημερωθήκατε για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας;

Είναι μια ευκαιρία για εσάς να δείξετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση αυτή. Αναφέρετε τον τρόπο με τον οποίο την εντοπίσατε, π.χ. από το φιλικό περιβάλλον ή από το διαδίκτυο και στη συνέχεια εξηγήστε γιατί σας ενδιαφέρει.

#3. Τι γνωρίζετε για την εταιρία μας;

Όλοι οι υποψήφιοι διαβάζουν και επαναλαμβάνουν τις πληροφορίες της σελίδας «Ποιοι είμαστε» ή «Σχετικά με εμάς» στο site της εταιρίας. Για να ξεχωρίσετε, πραγματοποιείστε μια πιο διεξοδική έρευνα για την εταιρία και αναφέρετε τη γνώμη σας σχετικά με τους στόχους της εταιρίας και πως αυτοί σχετίζονται με εσάς προσωπικά.

#4. Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;

Δείξτε το πάθος σας για τη δουλειά που έχετε επιλέξει. Αναφέρετε γιατί πιστεύετε ότι σας ταιριάζει και γιατί θέλετε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρία.

#5. Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να σας προσλάβουμε;

Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να «πουλήσετε» τον εαυτό σας και να παρουσιάσετε τις ικανότητες σας. Θα πρέπει να δείξετε ότι όχι μόνο μπορείτε να κάνετε τη δουλειά, αλλά και ότι μπορείτε να φέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους με επιτυχία.

#6. Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;

Επιλέξτε τα πιο δυνατά σας σημεία και περιγράψτε τα με συγκεκριμένα παραδείγματα από την επαγγελματική σας εμπειρία. Μην πείτε απλά «άριστη επικοινωνία». Εξηγείστε γιατί αυτό είναι το δυνατό σας σημείο και πως το αποκτήσατε.

#7. Ποια είναι τα αδύνατα σημεία σας;

Εδώ θα πρέπει να είστε ειλικρινής! Η απάντηση «Κανένα, είμαι τέλειος» δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Εντοπίστε και αναφέρετε ένα αδύνατο σας σημείο και εξηγήστε τι κάνετε για να το βελτιώσετε.

#8. Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας επίτευγμα;

Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τη προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σας, περιγράψτε ποιος ήταν ο ρόλος σας και την εργασία που κάνατε ακριβώς και τέλος ποιο ήταν το αποτέλεσμα που καταφέρατε.

#9. Πείτε μου μια πρόκληση που αντιμετωπίσατε στην δουλειά σας;

Περιγράψτε με επαγγελματικό τρόπο ένα γεγονός το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για εσάς, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίσατε, ιδανικά δίνοντας ένα «happy end».

#10. Έχετε κάποια ερώτηση να μας κάνετε;

Η ερώτηση αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση εργασίας. Δείτε τις πιο βασικές ερωτήσεις που μπορείτε εσείς να ρωτήσετε τον εργοδότη στο άρθρο μας 7 ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εργοδότη στην επόμενη σας συνέντευξη.

Αν θέλετε και εσείς να είστε σίγουροι για την επόμενη σας συνέντευξη, επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για την προετοιμασία σας. Το myperfectCV σας βοηθά να προετοιμαστείτε κατάλληλα με την υπηρεσία προετοιμασίας συνέντευξης. Και αν ακόμα δεν σας έχουν καλέσει σε συνέντευξη, τότε ίσως είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε και εσείς ένα σωστό βιογραφικό μέσα από την υπηρεσία σύνταξης βιογραφικού σημειώματος.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr