Γιατί ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι η καλύτερη περίοδος για να ψάξετε για δουλειά;

Γιατί ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι η καλύτερη περίοδος για να ψάξετε για δουλειά;

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, μήπως έχετε αποφασίσει να αναβάλετε την αναζήτηση εργασίας για την επομένη χρονιά; Πριν κάνετε κάτι τέτοιο ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε ότι ο Δεκέμβριος ίσως είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αναζητήσετε τη δουλειά που επιθυμείτε. Οι λόγοι βρίσκονται στη συνέχεια.

1. Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός

Καθώς οι άνθρωποι τρέχουν να προετοιμαστούν για τις γιορτές, υπάρχει πολύ πιο λίγος ανταγωνισμός για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας αυτή την περίοδο. Είναι λοιπόν πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσετε από το πλήθος, όταν οι υποψήφιοι για μια θέση εργασίας είναι λιγότεροι. Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι ο Δεκέμβριος είναι μόνο για χαλάρωση, καθώς μπορεί να είναι ο μήνας που οι προσπάθειες σας θα βρουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

2. Οι εταιρίες έχουν ένα μικρό περίσσευμα στον προϋπολογισμό τους

Εκτός από τις θέσεις εργασίας οι οποίες προσδιορίζονται βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης, δεν είναι σπάνιο οι εταιρίες να έχουν ένα μικρό ποσό το οποίο έχει απομείνει στον ετήσιο προϋπολογισμό τους και το οποίο να χρησιμοποιηθεί για νέες θέσεις εργασίας και προσλήψεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι γνωστό παρά μόνο στο τέλος του έτους, οπότε και ανακοινώνονται οι θέσεις αυτές. Αν στοχεύετε σε μια συγκεκριμένη εταιρία, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να τσεκάρετε τις θέσεις εργασίας που ανοίγονται.

3. Λαμβάνετε περισσότερη προσοχή από τον εργοδότη

Το καλύτερο στην αναζήτηση εργασίας την περίοδο αυτή είναι η προσοχή που παίρνετε από τον εργοδότη. Όταν ένας υποψήφιος έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό είναι πιο εύκολο να εντυπωσιάσει και να ξεχωρίσει, καθώς ο αριθμός των βιογραφικών που λαμβάνουν οι εταιρίες την περίοδο αυτή είναι ελάχιστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εργοδότης να έχει περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στο βιογραφικό σας και σε μια πιθανή συνέντευξη μεγαλύτερης διάρκειας, γεγονός το οποίο είναι προς όφελος του υποψηφίου με τα κατάλληλα προσόντα.

4. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να δικτυωθείτε

Η περίοδος των γιορτών είναι η πιο κατάλληλη για να δικτυωθείτε και να κάνετε νέες γνωριμίες οι οποίες πιθανώς να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που μπορεί να μην είχατε φανταστεί ποτέ, όπως για παράδειγμα μπορεί να συναντήσετε κάποιο συγγενή που δεν έχετε δει για πολύ καιρό ή να πάτε σε κάποιο εταιρικό event ενός φίλου και να επεκτείνετε έτσι το δίκτυο σας. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με παλιούς συνεργάτες και μέντορες σας στέλνοντας μια κάρτα ή ένα μήνυμα με τις ευχές σας. Με το τρόπο αυτό διατηρείτε επαφή με άτομα τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν στην διαδικασία της αναζήτησης εργασίας.

Οι γιορτές είναι η κατάλληλη περίοδος για ξεκούραση, αλλά αν θέλετε να ξεχωρίσετε στην αναζήτηση εργασίας ίσως θα πρέπει να κινητοποιηθείτε περισσότερο τώρα ώστε να επωφεληθείτε και να ξεχωρίσετε. Το myperfectCV σας βοηθά να ξεχωρίσετε με την σύνταξη του τέλειου βιογραφικού.

Φτιάξε το τέλειο βιογραφικό