7 σημάδια οτι πρέπει να αλλάξετε δουλειά

7 σημάδια οτι πρέπει να αλλάξετε δουλειά

Το να είναι κανείς ευτυχισμένος με τη δουλειά του εξαρτάται τόσο από το εργασιακό περιβάλλον και το αντικείμενο εργασίας, όσο και από τους προσωπικούς στόχους οι οποίοι εξελίσσονται και αλλάζουν με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξετε εργασιακό περιβάλλον σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους εκπληρώσετε εκεί που βρίσκετε. Ποια όμως είναι τα «σημάδια» τα οποία θα σας δείξουν οτι ήρθε η στιγμή που πρέπει να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε δουλειά;

1. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα λόγω άγχους και με τη σκέψη οτι πρέπει να πάτε στη δουλειά σας την επόμενη μέρα. Το άγχος και η έλλειψη ύπνου επηρεάζουν αρνητικά και την υγεία σας.

2. Το άγχος της δουλειάς σας προκαλεί εκνευρισμό και είστε ευέξαπτος απέναντι στην οικογένεια και τους φίλους σας, με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις σας με ανθρώπους που αγαπάτε.

3. Δεν έχετε προσωπικό χρόνο για άλλες δραστηριότητες εκτός δουλειάς. Είστε συνεχώς κουρασμένος και δεν έχετε την όρεξη που είχατε κάποτε. Αυτό είναι σύνηθες σε εταιρείες οι οποίες δεν ακολουθούν κάποια πολιτική για work/life balance στους εργαζομένους τους.

4. Δεν συμφωνείτε με την κουλτούρα της εταιρείας και τη γενικότερη κατεύθυνση προς την οποία κινείται. Η πίεση και το συνεχές άγχος ότι μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

5. Οι ιδέες σας δεν βρίσκουν ανταπόκριση και η εργασία σας δεν εκτιμάται. Πολλές εταιρίες δεν αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων τους και τα αποτελέσματα που αυτή επιφέρει.

6. Η προαγωγή σας είναι αδύνατη. Κανείς δεν επιθυμεί να εργάζεται σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν μπορεί να προαχθεί και να εξελιχθεί παρά τη σκληρή δουλειά. Αν κάποια εταιρεία επιλέγει να προάγει «φίλους» αντί για υποψήφιους με προσόντα, τότε είναι πολύ πιθανό οι στόχοι σας να μην εκπληρωθούν.

7. Είστε θύμα λεκτικής κακοποίησης, σεξουαλικής παρενόχλησης, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παράνομης συμπεριφοράς. Αν για παράδειγμα δεχτείτε λεκτική κακοποίηση από το αφεντικό σας, είναι πολύ πιθανό το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού να μην μπορεί να σας βοηθήσει, οπότε θα πρέπει να το προσπεράσετε αν θέλετε να συνεχίσετε στη δουλειά αυτή.

Σίγουρα για τον καθένα υπάρχει η δουλειά των ονείρων σας. Για να την πετύχετε όμως απαιτείται προσπάθεια, συνεχής αναζήτηση και αξιολόγηση των ευκαιριών που σας δίνονται. Αν και εσείς ψάχνετε δουλειά ή επιθυμείτε να αλλάξετε δουλειά, το myperfectCV είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τη σύνταξη ενός σωστού και δομημένου βιογραφικού.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr