7 ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εργοδότη στην επόμενη σας συνέντευξη

7 ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εργοδότη στην επόμενη σας συνέντευξη

«Εσείς έχετε κάποια ερώτηση να μας κάνετε;». Η συνέντευξη έχει σχεδόν τελειώσει και έχετε απαντήσει με επιτυχία σε κάθε ερώτηση του εργοδότη. Μην θεωρήσετε όμως ως τυπικότητα αυτή την τελευταία ερώτηση! Εάν ο υποψήφιος δεν έχει καμία ερώτηση να θέσει προς το άτομο με το οποίο έχει την συνέντευξη, αυτό δείχνει ότι είτε ο υποψήφιος δεν ενδιαφέρεται αρκετά, είτε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια έρευνα για την εταιρία.

Το να απαντήσετε σε κάποια ερώτηση κοιτώντας απλά την περιγραφή της θέσης εργασίας ή την ιστοσελίδα της εταιρίας, είναι σχεδόν το ίδιο κακό με το να μην απαντήσετε καθόλου. Θα πρέπει το ενδιαφέρον σας για τη θέση και την εταιρία να είναι εμφανές και να έχετε πραγματοποιήσει μια σε βάθος έρευνα για το προφίλ της εταιρίας και το αντικείμενο της εργασίας για το οποίο έχετε τη συνέντευξη.

Ποιες είναι λοιπόν οι ερωτήσεις που θα πρέπει εσείς να κάνετε στον εργοδότη έτσι ώστε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε τη δουλειά;

#1 Θα μπορούσατε να μου περιγράψετε μια πρόκληση που αντιμετωπίσατε πρόσφατα με κάποιον πελάτη;

Η ερώτηση αυτή αποτελεί ένα εύστοχο τρόπο να ανοίξετε μια σύντομη συζήτηση πάνω σε ένα παράδειγμα από το χώρο της εργασίας και στη συνέχεια να περιγράψετε με τη σειρά σας πως θα αντιμετωπίζατε το ίδιο θέμα.

#2 Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία της εταιρίας τα επόμενα χρόνια; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Δείχνετε στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεστε για την εταιρία μακροπρόθεσμα.

#3 Θα μπορούσα να εργαστώ στο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για λίγες εβδομάδες, ώστε να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργεί το τμήμα πριν αναλάβω τα καθήκοντα μου ως Senior Business Manager;

Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τον εργοδότη, καθώς σπάνια οι έμπειροι υποψήφιοι ζητούν να εργαστούν εκτός της θέσης τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα με στόχο να μάθουν καλύτερα τη δουλειά και σε χαμηλότερα επίπεδα.

#4 Υπάρχει κάποια ερώτηση την οποία θα θέλατε να με ρωτήσετε και δεν είχατε την ευκαιρία μέχρι τώρα;

Είναι μια καλή ευκαιρία να δώσετε στον εργοδότη τη δυνατότητα να σας ρωτήσει κάτι το οποίο δεν πρόλαβε ή είχε ξεχάσει.

#5 Ποια θα ήταν η συνεισφορά μου στην ομάδα, αν με προσλάβετε;

Ο υποψήφιος δείχνει με την ερώτηση αυτή ότι ενδιαφέρεται για την επιτυχία της εταιρίας και της ομάδας.

#6 Σας παρακολουθώ στα social media και έχω αντιληφθεί ότι η εταιρία σας αύξησε κατά πολύ τη δραστηριότητα της τελευταία. Κάνατε κάποια αλλαγή στη στρατηγική σας;

Αν ρωτήσετε κάτι τέτοιο δείχνετε ξεκάθαρα ότι έχετε κάνει την έρευνα σας και παρακολουθείτε την εταιρία εδώ και καιρό.

#7 Τι πιστεύετε ότι πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σε αυτή τη θέση εργασίας;

Ο υποψήφιος δείχνει ότι έχει ηγετικές ικανότητες και ότι ενδιαφέρεται να πετύχει και να εξελιχθεί.

Εάν και εσείς θέλετε να είστε σίγουροι για την επιτυχία, το myperfectCV σας βοηθά μέσα από τις υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και προετοιμασίας για συνέντευξη άμεσα, γρήγορα και απλά.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr