6 συνήθειες που σας κάνουν δυστυχισμένο στη δουλειά σας

6 συνήθειες που σας κάνουν δυστυχισμένο στη δουλειά σας

Το να είστε συνεχώς παραγωγικός και χαρούμενος στη δουλειά σας αποτελεί μια πρόκληση, καθώς η διάθεση σας μπορεί να μεταβληθεί από διάφορους περιβαλλοντικούς και εργονομικούς παράγοντες ή από τη φυσική σας κατάσταση και θέματα υγείας . Αν αλλάξετε αυτές τις μεταβλητές, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε καλύτερα και να είστε πιο χαρούμενος κατά τη διάρκεια της μέρας. Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε εύκολα και γρήγορα για να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας στο γραφείο;

1. Επιλέγετε πάντα να στέλνετε email αντί να κάνετε ένα τηλεφώνημα ή μια συνάντηση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα email προκαλούν άγχος τόσο όταν τα συντάσσουμε όσο και όταν τα διαβάζουμε, καθώς προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα μας γραπτώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ή να κατανοήσουμε τι ακριβώς εννοεί ο αποστολέας. Είναι δύσκολο να γράψουμε ένα σωστό και σύντομο email, ώστε ο παραλήπτης να κατανοήσει το μήνυμα μας χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Συχνές είναι πολλές φορές και οι παρεξηγήσεις! Συνήθως το email ακολουθεί ένα τηλεφώνημα ή μια συνάντηση ώστε να συζητηθεί το θέμα πιο αναλυτικά. Ένα ακόμα θέμα με τα email που προκαλεί άγχος είναι το φώς που τρεμοπαίζει στην οθόνη του υπολογιστή σας όταν έχετε ένα νέο email, καθώς και η προσπάθεια να το διαβάσετε από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου σας ενώ ταυτόχρονα κάνετε κάποια άλλη δουλειά.

Είναι χρήσιμο να δώσετε στο εαυτό σας λίγο χρόνο και να κάνετε ένα διάλειμμα. Σηκώστε το τηλέφωνο, μιλήστε με το άτομο που επιθυμείτε και κανονίστε μια συνάντηση! Είναι προτιμότερο από το να χαθείτε σε έναν κύκλο ανταλλαγής email.

2. Δουλεύετε με χαμηλό φωτισμό

Το να δουλεύετε με χαμηλό φωτισμό είναι καλό σε περίπτωση που είστε φωτογράφος ή κινηματογραφιστής καθώς πρέπει να εστιάσετε στις λεπτομέρειες κατά την επεξεργασία της εικόνας. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες αν περνάτε όλη σας την ημέρα με χαμηλό φωτισμό, αυτό μπορεί να σας καταθλίβει καθώς υπάρχει μεγάλη συσχέτιση της θλίψης με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού. Ο εγκέφαλος χρειάζεται έντονο φως για να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Όταν λοιπόν μειώνετε το φωτισμό στο χώρο στον οποίο εργάζεστε με στόχο να τελειώσετε περισσότερη δουλειά, πολύ πιθανώς μειώνετε την παραγωγικότητα σας.

3. Διατηρείτε μια αυστηρότητα και υπερβολική τάξη στο γραφείο σας

Ρίξτε μια ματιά στο γραφείο σας αυτή τη στιγμή. Μήπως βλέπετε ένα λευκό ή καφέ γραφείο με ένα λάπτοπ ή μια οθόνη υπολογιστή; Μπορεί να έχετε και μια κούπα καφέ και ένα σημειωματάριο, αλλά γενικά προσπαθείτε να κρατάτε το γραφείο σας άδειο έχοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Κακή ιδέα! Το να μην έχετε απολύτως τίποτα πάνω στο γραφείο σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε οργανωτικός. Αντιθέτως κάτι τέτοιο μπορεί να σας χαλά τη διάθεση και να μην σας κάνει χαρούμενους. Είναι σημαντικό ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθημερινά να είναι ευχάριστος και να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Εμπνευστείτε από δραστηριότητες που σας αρέσουν και προσθέστε αντικείμενα στο γραφείο σας, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων, λουλούδια, κτλ, έτσι ώστε όταν κοιτάζετε το γραφείο σας να χαμογελάτε!

4. Φεύγετε αργά σε καθημερινή βάση

Στις μέρες μας είναι ελάχιστα τα επαγγέλματα στα οποία οι εργαζόμενοι φεύγουν στις 5:00 μμ. Αυτό είναι πολύ σπάνιο για άτομα που δουλεύουν σε κάποιο γραφείο. Αν έχετε συνηθίσει να φεύγετε καθημερινά πολύ αργά, τότε σκεφτείτε το ξανά. Προσπαθήστε να φύγετε νωρίς μια μέρα και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε ή ακόμα και να βγείτε με τους συναδέλφους σας. Σίγουρα η διάθεση σας θα αλλάξει!

5. Καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα καφέ αντί για νερό

Είστε φανατικός του καφέ, καθώς αυτή η συνήθεια σας δίνει ενέργεια για να εργαστείτε σκληρά και πολλές ώρες. Ξεχνάτε όμως την ανάγκη του οργανισμού σας για νερό! Αντικαθιστάτε το νερό με τον καφέ, καθώς νιώθετε ότι μόνο αυτό σας βοηθά. Εκτός όμως από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη νερού, έχει επίδραση και στη διάθεση σας. Μειώστε την ποσότητα καφέ που πίνετε καθημερινά και μακροπρόθεσμα θα δείτε και τη διάθεση σας να βελτιώνεται, καθώς μειώνεται ο εκνευρισμός και το στρες.

6. Τελειώνετε κάθε εργασία που έχετε στη λίστα σας

Είστε από αυτούς που πάντα τελειώνουν κάθε εργασία από τη λίστα σας καθημερινά; Το να είστε απόλυτα αυστηρός με τον εαυτό σας και να μένετε πάντα στο γραφείο έως πολύ αργά για να τελειώσετε όλη τη δουλειά, σας κάνει δυστυχισμένους. Είναι σημαντικό να αξιολογείτε τον όγκο της εργασίας σας, να βάζετε προτεραιότητες και να δημιουργείτε ένα πλάνο ώστε να τελειώνετε τις σημαντικές εργασίες σας την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε τις παραπάνω συνήθειες ώστε να βελτιώσετε τη διάθεση σας στο γραφείο εύκολα και γρήγορα!

Αν και εσείς ψάχνετε δουλειά ή θέλετε να αλλάξετε δουλειά, το myperfectCV είναι εδώ για να σας βοηθήσει να απογειώσετε την καριέρα σας μέσα από τις υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής και την προετοιμασία για συνέντευξη.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr