6 χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό

6 χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό

Μήπως και εσείς ψάχνετε για δουλειά χωρίς το σωστό βιογραφικό; Στέλνετε το βιογραφικό σας σε εταιρίες χωρίς να λάβετε καμία απάντηση; Δεν ξέρετε πως να παρουσιάσετε επιτυχώς τις ικανότητες σας; Τότε ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές διορθώσεις! Δείτε στη συνέχεια χρήσιμες συμβουλές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε και να δομήσετε σωστά το βιογραφικό σας.

1. Ξεκινήστε το βιογραφικό σας με την ενότητα «ΠΡΟΦΙΛ», 3 bullet points με τις πιο σημαντικές ικανότητες σας.

Με τον όρο ικανότητες εννοούμε τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει από την εργασία σας, τις σπουδές, τον αθλητισμό ή τα ενδιαφέροντα σας. Τονίστε τις δεξιότητες στις οποίες είστε ξεχωριστός. Μην περιγράψετε εδώ για παράδειγμα τις ξένες γλώσσες τις οποίες μιλάτε ή άλλες πιστοποιήσεις που μπορεί να έχετε. Δώστε προσοχή στο σημείο αυτό καθώς είναι η πρώτη πληροφορία που διαβάζει ο εργοδότης.

2. Μην στέλνετε το ίδιο βιογραφικό σε όλες τις θέσεις εργασίας.

Ο χρυσός κανόνας για ένα τέλειο και σωστό βιογραφικό είναι ότι πρέπει να είναι προσαρμοσμένο και να ανταποκρίνεται στη θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Το βιογραφικό σας θα πρέπει να δείχνει ότι έχετε τις συγκεκριμένες ικανότητες που απαιτεί η θέση εργασίας. Ο εργοδότης περιμένει να δει γιατί είστε κατάλληλος για αυτή τη θέση. Άρα δώστε έμφαση στην πιο σχετική με τη θέση εργασιακή εμπειρία σας.

3. Μην χρησιμοποιείτε ακριβώς τις ίδιες λέξεις με την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Αν για παράδειγμα μια εταιρία ψάχνει για υποψηφίους με «επικοινωνιακές ικανότητες και όρεξη για εργασία», μην γράψετε στο βιογραφικό σας τις ίδιες ακριβώς λέξεις. Προσπαθήστε να πείτε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. Αν έχετε επικοινωνιακές ικανότητες, αναφέρετε πως τις αποκτήσατε.

4. Ποσοτικοποιήστε τα αποτελέσματα της εργασίας σας.

Αν για παράδειγμα συμμετείχατε με στην αύξηση των πωλήσεων του καταστήματος στο οποίο εργαστήκατε, μπορείτε να γράψετε «Αύξηση των πωλήσεων στο κατάστημα της Ερμού κατά 120%». Προσπαθήστε να είστε ακριβής και να περιγράψετε πώς καταφέρατε την αύξηση αυτή.

5. Συμπεριλάβετε τα προσωπικά σας επιτεύγματα και τυχόν εθελοντική εργασία που έχετε κάνει.

Είναι σημαντικό να περιγράψετε ότι έχετε καταφέρει εκτός από την εργασιακή σας εμπειρία. Για παράδειγμα αν έχετε συμμετάσχει σε κάποιο αγώνα δρόμου ή σε εθελοντική φιλοζωική ομάδα, πείτε το καθώς με τον τρόπο αυτό δείχνετε και άλλες ικανότητες τις οποίες έχετε αναπτύξει όπως η ομαδικότητα και το περιπετειώδες πνεύμα.

6. Δώστε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας.

Ακόμα και αν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές, ίσως το πιο σημαντικό είναι να έχετε γράψει σωστά τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Δώστε το επαγγελματικό σας email και το τηλέφωνο επικοινωνίας στο οποίο μπορούν άμεσα να σας βρουν.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχετε ένα σωστό βιογραφικό, το myperfectCV είναι εδώ για να σας το προσφέρει με την εξατομικευμένη υπηρεσία σύνταξης βιογραφικού σημειώματος. Αποκτήστε και εσείς το τέλειο βιογραφικό!

Φτιάξε το τέλειο βιογραφικό