6 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μια συνέντευξη την καλοκαιρινή περίοδο

6 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μια συνέντευξη την καλοκαιρινή περίοδο

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η τέλεια περίοδος για να χαλαρώσετε, αλλά επίσης είναι και μια από τις καλύτερες περιόδους για να ψάξετε για δουλειά ή πρακτική άσκηση. Όμως η διαδικασία της συνέντευξης με τον εργοδότη το καλοκαίρι μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη σε σύγκριση με άλλες εποχές του χρόνου για διάφορους λόγους. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στο κατά πόσο ένας υποψήφιος θα πάρει μια προσφορά για δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Οι συμβουλές αυτές είναι:

1. Μην προγραμματίσετε τη συνέντευξη σας με τον εργοδότη την Παρασκευή

Μην κανονίζετε την συνέντευξη σας Παρασκευή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς ακολουθεί το Σαββατοκύριακο το οποίο για τους περισσότερους είναι γεμάτο με ταξίδια, δραστηριότητες και άλλες προσωπικές εργασίες. Συστήνεται να προγραμματίζετε τις συνεντεύξεις από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε ο πιθανός εργοδότης ή ο υπεύθυνος με τον οποίο είχατε τη συνέντευξη να μην σας έχουν ξεχάσει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

2. Κοιτάξτε πέρα από το καλοκαίρι

Μην περιοριστείτε στο να ψάξετε για μια δουλειά η οποία είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ενώ πολλοί θα μπορούσατε να έχετε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για εργασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξετάστε αν η δουλειά που αναζητάτε θα μπορούσε να σας προσφέρει πιο μακροπρόθεσμες ευκαιρίες. Εάν ο εργοδότης σας προσφέρει μια εργασία σε μακροπρόθεσμη ή μόνιμη βάση, η πρόσληψη σας θα αποτελεί μια καλύτερη επένδυση και αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

3. Μην υιοθετήσετε εμφάνιση παραλίας

Μην εμφανιστείτε στη συνέντευξη με γυαλιά ηλίου στο κεφάλι ή φορώντας σορτς. Επίσης αν πρόκειται να πάτε στην παραλία έπειτα από τη συνέντευξη, αφήστε την τσάντα σας στο χώρο υποδοχής ή στο αυτοκίνητο σας, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολλοί υποψήφιοι κάνουν συχνά το λάθος να εμφανίζονται σε μια συνέντευξη ακόμα και με σαγιονάρες.

4. Ντυθείτε κατάλληλα

Ακομά και αν το dresscode της εταιρείας στην οποία έχετε συνέντευξη είναι πιο καθημερινό, εσείς πρέπει να ντυθείτε λίγο πιο επίσημα. Η σωστή ενδυμασία είναι μια ένδειξη σεβασμού για το πρόσωπο με το οποίο έχετε τη συνέντευξη και αποδεικνύει ότι μπορείτε να ντυθείτε κατάλληλα όταν η εργασία το απαιτεί.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανή αναμονή

Μην περιμένετε άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της συντέντευξης σας καθώς οι περισσότεροι λαμβάνουν την άδεια των διακοπών τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε οι προσλήψεις πραγματοποιούνται μετά το καλοκαίρι. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μην απογοητεύεστε αφού μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από το συνηθισμένο για την ενημέρωση σας σχετικά με το αν πήρατε τη δουλειά ή όχι.

6. Μην βιαστείτε

Οι υποψήφιοι πολλές φορές δεν δίνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους πριν τη συνέντευξη. Αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες. Σπεύδουν να φτάσουν στο χώρο της συνέντευξης τελευταία στιγμή λόγω καθυστερήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή λόγω κίνησης με αποτέλεσμα να δείχνουν εξουθενωμένοι. Ξεκινήστε έγκαιρα για τη συνέντευξη σας ώστε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να είστε στο χώρο της συνέντευξης τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι για την επιτυχία της συνέντευξης σας, επικοινωνήστε μαζί μας. Το myperfectCV σας προετοιμάζει κατάλληλα για τη συνέντευξη με τον εργοδότη ώστε να νιώθετε τη σιγουριά που χρειάζεστε.

Προετοιμασία Συνέντευξης