4 τρόποι για να δείξετε στον πιθανό εργοδότη ότι αξίζετε

4 τρόποι για να δείξετε στον πιθανό εργοδότη ότι αξίζετε

Υπάρχουν κάποια γνωρίσματα κλειδιά, τα οποία χαρακτηρίζουν έναν καταπληκτικό εργαζόμενο και θα σας βοηθούν να ξεχωρίσετε αμέσως από τη πρώτη σας συνάντηση με τον εργοδότη, όπως για παράδειγμα η σωστή και έγκαιρη λήψη αποφάσεων, ο καθορισμός ξεκάθαρων στόχων και η αποτελεσματική επικοινωνία. Και ενώ μπορεί να έχετε αναπτύξει επαρκώς τις ικανότητες αυτές, παρόλαυτα αδυνατείτε να τις δείξετε σε ένα πιθανό εργοδότη όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά.

Το βιογραφικό σας είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε τις ικανότητες σας και όχι απλά να τις παραθέστε σε μια λίστα. Δημιουργήστε την καλύτερη παρουσίαση του εαυτού σας. Πως; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Δείξτε τις ικανότητες σας με παραδείγματα

Ο εργοδότης θέλει να γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι ικανότητες σας και πως τις αποκτήσατε. Όταν λοιπόν περιγράφετε στο βιογραφικό σας ή στο προφίλ σας στο LinkedIn τις αρμοδιότητες που είχατε σε μια θέση εργασίας, πρέπει να είστε συγκεκριμένοι δίνοντας παραδείγματα και αριθμούς. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε την περιγραφή «υπεύθυνος για τη διαχείριση της ομάδας πωλήσεων στην Αττική» με την «εκπαίδευση και επιτυχής διαχείριση ομάδας 11 επαγγελματιών στις πωλήσεις σε 9 διαφορετικές περιοχές της Αττικής». Επίσης άλλες πληροφορίες που αξίζει να συμπεριλάβετε είναι το μέγεθος του προυπολογισμού για τον οποίο ήσασταν υπεύθυνος ή τον αριθμό των projects τα οποία διαχειριστήκατε, ώστε ο εργοδότης να κατανοήσει το εύρος της εργασίας σας.

2. Μην αναφέρετε μόνο τα δικά σας επιτεύγματα

Εάν συμμετείχατε σε κάποιο project ομαδικό, είναι σημαντικό να τονίσετε τι κατάφερε η ομάδα σαν σύνολο. Ποιο ήταν το επίτευγμα σας; Μήπως η ομάδα κατάφερε να βελτιώσει την απόδοση μιας επιχείρησης; Μειώσατε το λειτουργικό κόστος και αυξήσατε τα έσοδα ή παραδώσατε με βάσει το χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με τον εκτιμώμενο προυπολογισμό; Δώστε παραδείγματα! «Επίτευξη του 110% του στόχου πωλήσεων με την πρόσληψη 2 νέων αντιπροσώπων πωλήσεων και την εκπαίδευση της ομάδας πωλήσεων σχετικά με τη χρήση της value-based μεθόδου πωλήσεων». Ένα τέτοιο παράδειγμα δείχνει ξεκάθαρα οτι καταφέρατε με την ομάδα σας να ξεπεράσετε τους στόχους σας, γεγονός το οποίο δείχνει οτι και εσείς ο ίδιος έχετε τις ικανότητες να προσλάβετε, να εκπαιδεύσετε και να πουλήσετε.

3. Ζητήστε συστάσεις από τους συνεργάτες σας

Ένας έξυπνος τρόπος να δείξετε στον εργοδότη οτι αξίζετε είναι να ζητήσετε συστάστεις από τους ανθρώπους με τους οποίους έχετε συνεργαστεί σε projects στο παρελθόν. Συστάσεις όχι από τον ανώτερο σας αλλά από την ομάδα σας! Ζητήστε τους να περιγράψουν πως ήταν η εργασία μαζί σας και να αναφέρουν σημαντικά επιτέυγματα σας. Στη συνέχεια ενημερώστε το προφίλ σας στο LinkedIn. Αυτή η πληροφορία θα ενισχύσει τις ικανότητες που παρουσιάζετε στο βιογραφικό σας. Μην ξεχνάτε οτι 2 στους 3 εργοδότες αναζητούν το προφίλ σας στο LinkedIn για πρόσθετες πληροφορίες.

4. Δείξτε δέσμευση στην προσωπική σας ανάπτυξη

Εάν είστε μέλος σε κάποιο επαγγελματικό οργανισμό ή δίκτυο, συμπεριλάβετε την πληροφορία αυτή στο βιογραφικό σας και στο προφίλ σας στο LinkedIn. Συμμετέχετε σε LinkedIn groups τα οποία σχετίζονται με τον τομέα του ενδιαφέροντος σας. Μοιραστείτε άρθρα, θέστε ερωτήσεις και συμμετέχετε σε συζητήσεις στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε αξία καθώς σχετίζονται με το αντικείμενο σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε τη δέσμευση σας στην συνεχή εκμάθηση και προσωπική σας ανάπτυξη. Οι εργοδότες και οι κυνηγοί ταλέντων αναζητούν υποψηφίους μέσα σε αυτές τις συζητήσεις στο LinkedIn!

Ο σημαντικότερος τρόπος για να πείσετε τον πιθανό εργοδότη οτι αξίζετε είναι να δείξετε σωστά τις ικανότητες σας, αντί απλά να τις παραθέσετε σε μια λίστα. Κοιτάξτε ξανά το βιογραφικό και το προφίλ σας στο LinkedIn! Αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση του εαυτού σας; Αν θέλετε και εσείς να είστε σίγουροι για την επιτυχία, το myperfectCV δημιουργήθηκε για εσάς. Μέσα από τη σύνταξη του τέλειου βιογραφικού και τη δημιουργία προφίλ LinkedIn σας βοηθά να ξεχωρίσετε στην αγορά εργασίας.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr