4 συμβουλές για να φτιάξετε μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή

4 συμβουλές για να φτιάξετε μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή

Θέλετε να αποκτήσετε μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή, η οποία να αναδεικνύει το πάθος και το ταλέντο σας σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και κερδίζει το ενδιαφέρον του εργοδότη; Βεβαιωθείτε ότι θα ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να δημιουργήσετε τη συνοδευτικής σας επιστολή.

1. Εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους σας ενδιαφέρει να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρία

Μην στέλνετε την ίδια συνοδευτική επιστολή για όλες τις θέσεις εργασίες στις οποίες κάνετε αίτηση. Δείξτε στον πιθανό εργοδότη ότι είναι ξεχωριστός! Γράψτε την επιστολή σας ειδικά για τη συγκεκριμένη εταιρία με στόχο να εξηγήσετε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους τη προσεγγίζετε και θέλετε να γίνετε μέρος αυτής. Ιδανικά, φροντίστε οι λόγοι σας να είναι ξεχωριστοί και διαφορετικοί από αυτούς που θα έδιναν οι περισσότεροι υποψήφιοι.

2. Αποδείξτε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μια γενική δήλωση, όπως για παράδειγμα «Είμαι πολύ καλός στην επικοινωνία». Αντιθέτως, πρέπει να κοιτάξετε εξονυχιστικά την περιγραφή της θέσης εργασίας, να χρησιμοποιήσετε ότι άλλη πληροφορία έχετε συγκεντρώσει από την έρευνα σας, να ξεκαθαρίσετε ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις και προτεραιότητες για τη θέση και να βοηθήσετε τον εργοδότη να καταλάβει ότι έχετε τις ικανότητες για να ανταποκριθείτε σε αυτές τις απαιτήσεις.

3. Περιγράψτε μια ιστορία που δεν υπάρχει στο βιογραφικό σας

Ποια είναι η ιστορία σας; Τι σας φέρνει σε αυτή την εταιρία; Μήπως το προιόν που παράγει η εταιρία σας άλλαξε τη ζωή; Μήπως η διαφήμιση της εταιρίας στην τηλεόραση ήταν η αγαπημένη σας από παιδί; Μήπως ονειρεύεστε πως θα ήταν η ζωή σας αν εργαζόσασταν σε αυτή; Περιγράψτε την ιστορία σας με αληθινά γεγονότα!

4. Απεθύνετε τη επιστολή σας σε ένα υπαρκτό πρόσωπο της εταιρίας

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά συχνά είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε. Για να εντοπίσετε το άτομο στο οποίο πρέπει να απευθυνθείτε, πραγματοποιήστε μια έρευνα για το ανθρώπινο δυναμικό στην ιστοσελίδα της εταιρίας, στο διαδίκτυο ή στο LinkedIn. Αναζητήστε ανάμεσα στους ανθρώπους που θα εντοπίσετε, τον Διευθυντή/τρια Ανθρωπίνου Δυναμικού ή τον Διευθυντή Προσωπικού, ή τέλος τον υπεύθυνο για τις προσλήψεις στην εταιρία.

Αν δεν καταφέρετε να εντοπίσετε κάποιον στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε με την εταιρία μέσω e-mail ή τηλεφώνου, εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας και αναζητήστε τον υπεύθυνο για τη θέση εργασίας. Απευθύνετε λοιπόν τη συνοδευτική επιστολή σας στο πρόσωπο αυτό.

Πέρα όμως από κάθε κανόνα, μην ξεχνάτε ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία της συνοδευτικής επιστολής είναι να είστε ο εαυτός σας. Η ειλικρίνεια και ο δομημένος τρόπος σύνταξης της επιστολής θα σας οδηγήσουν στην απόκτηση της εργασίας που επιθυμείτε.

Συνοδευτική επιστολή που συνοδεύει το βιογραφικό σου