4 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε όταν ψάχνετε για δουλειά

4 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε όταν ψάχνετε για δουλειά

Η διαδικασία της εύρεσης εργασίας μπορεί να σας προκαλεί άγχος και αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό όταν φτιάχνετε το βιογραφικό σας ή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Για να μην να φανείτε απελπισμένος ή να μην παρεξηγηθείτε, δημιουργώντας αρνητική εντύπωση στον πιθανό εργοδότη, βεβαιωθείτε όταν δεν θα εκφράσετε τα 4 παρακάτω συναισθήματα.

1. Τα αναλαμβάνω όλα!

Είναι μια κακή ιδέα είτε το λέτε σε κάποιον εργοδότη είτε απλά στον εαυτό σας. Οι εργοδότες προτιμούν υποψηφίους οι οποίοι εξειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα και όχι αυτούς που αναλαμβάνουν τα πάντα για να πάρουν μια δουλειά. Αν πείτε κάτι τέτοιο, θα δείξετε ότι είστε απελπισμένος. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ακόμα και αν κάποιος θέλει να σας βοηθήσει, δεν θα ξέρει ποιό είναι το αντικείμενο εργασίας το οποίο σας ενδιαφέρει. Αντιθέτως, βρείτε χρόνο να σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε και τι σας ενδιαφέρει. Εντοπίστε τις εταιρίες στις οποίες θα θέλατε να δουλέψετε και εστιάστε σε αυτές. Μην στέλνετε βιογραφικό σε θέσεις εργασίας που δεν σας ενδιαφέρουν! Όσο πιο πολύ εστιάζετε σε ένα τομέα, τόσο πιο εύκολο είναι να βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν.

2. Μισώ την τωρινή μου δουλειά.

Έστω και αν έχετε κάθε λόγο να μην σας αρέσει η δουλειά στην οποία βρίσκεστε, θα πρέπει να αποφύγετε να το εκφράσετε. Ο εργοδότης δεν θέλει να το ακούει αυτό από τους υποψήφιους. Ποιος θέλει να προσλάβει κάποιον ο οποίος μιλάει αρνητικά για τον εργοδότη του; Είναι προτιμότερο να εστιάσετε στο τι ακριβώς ψάχνετε σε μια νέα θέση εργασίας και όχι στους λόγους για τους οποίους θέλετε να φύγετε από της τωρινή σας δουλειά.

3. Χάρηκα για τη γνωριμία, μπορώ να σας στείλω το βιογραφικό μου;

Πολλές εταιρίες δίνουν την ευκαιρία στους εργαζομένους τους να προωθήσουν βιογραφικά ατόμων που γνωρίζουν και θα μπορούσαν να είναι κατάλληλοι για μια θέση εργασίας στην εταιρία τους, με αντάλλαγμα διάφορα οικονομικά οφέλη σε περίπτωση που τελικά το προτεινόμενο άτομο προσληφθεί. Είναι όμως λίγο παράτολμο να ζητήσετε από κάποιον που μόλις γνωρίσατε να προωθήσει το βιογραφικό σας! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε υπομονή, να γνωριστείτε καλύτερα με το άτομο αυτό και να περιμένετε να σας ζητήσει ο ίδιος να προωθήσει το βιογραφικό σας. Μπορείτε φυσικά να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την εταιρία στην οποία εργάζεται, αλλά μην ζητήσετε την προώθηση του βιογραφικού σας τη στιγμή που μόλις τον γνωρίσατε.

4. Ξέρω σου έστειλα ξανά email χθες, αλλά…

Το να βρείτε μια δουλειά μπορεί να είναι για εσάς το πιο σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να γίνεστε υπερβολικοί με τις επαφές σας και τους ανθρώπους που έχουν προσφερθεί να σας βοηθήσουν. Είναι καλό να έχετε επιμονή, αλλά με μέτρο. Μην τους βομβαρδίζετε με email συνεχώς. Φυσικά δεν θέλετε να σας ξεχάσει κάποιος ο οποίος προσφέρθηκε να σας βοηθήσει με κάποιο τρόπο, αλλά μην τον πιέζετε καθώς αυτό το αρχικό ενδιαφέρον μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε ενόχληση.

Είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας, αλλά πρέπει να είστε συνεχώς θετικοί και να δείχνετε το ενδιαφέρον σας για αυτό που σας αρέσει χωρίς υπερβολές, ώστε να δημιουργείτε θετικές εντυπώσεις στον πιθανό εργοδότη. Θέλετε να νιώσετε περισσότερη σιγουργιά και να πετύχετε την καριέρα που επιθυμείτε; Το myperfectCV σας βοηθά στην εύρεση εργασίας με τις υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής και την προετοιμασία για συνέντευξη.

Απογείωσε την καριέρα σου με το myperfectcv.gr