Οι 3 τύποι ανθρώπων που χρειάζεστε οπωσδήποτε στο δίκτυο γνωριμιών σας

Οι 3 τύποι ανθρώπων που χρειάζεστε οπωσδήποτε στο δίκτυο γνωριμιών σας

Πολλοί από εσάς έχετε ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών, με τους οποίους κρατάτε επαφή. Είναι όμως αυτοί οι κατάλληλοι τύποι οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας πορεία; Η πραγματική πρόκληση είναι να εντοπίσετε τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι μπορούν να φανούν πολύτιμοι είτε με τις συμβουλές τους είτε με το δικό τους δίκτυο. Υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων τους οποίους θα πρέπει να έχετε στο δίκτυο σας, καθώς αυτοί μπορούν να σας συμβουλεύσουν για την επαγγελματική σας εξέλιξη και να σας βοηθήσουν να θέσετε στόχους τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε.

1. Ο οραματιστής

Ο οραματιστής πολλές φορές βλέπει πράγματα τα οποία εσείς δεν μπορείτε να δείτε ακόμα. Αυτός ο τύπος ανθρώπου θα σας δώσει κίνητρα και θα σας εμπνεύσει. Μπορεί η τωρινή σας δουλειά να φαίνεται σαν αδιέξοδο, μια συνομιλία όμως με τον οραματιστή είναι αρκετή για να σας γεμίσει με νέες ιδέες, αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Είναι εύκολο να εντοπίσετε έναν οραματιστή, καθώς πρόκειται για κοινωνικό τύπο ο οποίος συναντά συνεχώς νέους ανθρώπους, εργάζεται σε νέα και ενδιαφέροντα projects και έχει νέες και καινοτόμες ιδέες. Αν θέλετε να βρείτε έναν οραματιστή στον τομέα σας, θα πρέπει να πηγαίνετε σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε ή το πάθος σας για κάποιο συγκεκριμένο τομέα εργασίας. Βρείτε ένα άτομο που σας εμπνέει, ίσως έναν ομιλητή σε κάποια εκδήλωση ή κάποιον ο οποίος σας γεμίζει με θετική ενέργεια όταν μιλάτε μαζί του. Εξηγείστε στο άτομο αυτό ότι σας εμπνέει, αναπτύξτε μια φιλική σχέση μαζί του και ‘συνδεθείτε’ μαζί του στα social media.

2. Ο ρεαλιστής

Αυτός είναι ο τύπος ανθρώπου που χρειάζεστε στο δίκτυο σας για να σας κρατήσει προσγειωμένους και να φέρει μια ισορροπία με τον οραματιστή. Ο ρεαλιστής θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να δημιουργήσετε ένα πλάνο το οποίο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Ο ρεαλιστής δεν είναι απαισιόδοξος. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε τις ιδέες σας και θα σας παρέχει την κατάλληλη βοήθεια για να πετύχετε.

Για να βρείτε ένα ρεαλιστή, ψάξτε σε ανθρώπους οι οποίοι προχωρούν στην καριέρα τους και παίρνουν προαγωγές, καθώς αυτοί γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται για να προχωρήσει κανείς στο επόμενο επίπεδο. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια νέα ευκαιρία ή πρόκληση, συμβουλευτείτε τον!

3. Ο ‘σύνδεσμος’

Οι τύποι αυτοί ουσιαστικά διατηρούν το δίκτυο ζωντανό και είναι οι άνθρωποι κλειδιά! Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι διαθέτουν ενεργό ένα πραγματικά ξεχωριστό δίκτυο γνωριμιών. Μπορεί να είναι ηγέτες στον τομέα τους ή απλά πολύ γνωστοί στους κύκλους τους, αλλά το χάρισμα τους είναι να συνδέουν τους ανθρώπους μέσα από το ευρύτερο δίκτυο των γνωριμιών τους. Το μότο τους είναι ότι ‘κανείς δεν τα γνωρίζει όλα, αλλά ο καθένας ξέρει και από κάτι’.

Ο άνθρωπος ‘σύνδεσμος’ είτε μπορεί να σας βοηθήσει είτε όχι, θα σας δίνει πάντα οδηγίες προς τη σωστή κατεύθυνση και τον κατάλληλο άνθρωπο. Για να τον εντοπίσετε, ψάξτε σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν πάντα κάποιο ραντεβού κλεισμένο στην ατζέντα τους.

Φυσικά δεν σας συμβουλεύουμε να βγάλετε εκτός του κύκλου σας ανθρώπους οι οποίοι δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά προσπαθήστε να χτίσετε ένα δίκτυο γνωριμιών το οποίο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την καριέρα που επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι ένα σωστά δομημένο και πλήρες βιογραφικό σημείωμα αποτελεί το κλειδί ώστε οι γνωριμίες σας να μπορέσουν να σας βοηθήσουν στο μέγιστο. Αν και εσείς θέλετε να αποκτήσετε το τέλειο βιογραφικό, το myperfectCV σας το προσφέρει μέσα από την υπηρεσία σύνταξης βιογραφικού σημειώματος.

Φτιάξε το τέλειο βιογραφικό